Ουκρανία: 13 άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς

©Pixabay

Δεκατρείς άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.

Δύο τραυματίες υπέκυψαν και προστέθηκαν στον απολογισμό των 11 νεκρών που είχε ανακοινωθεί από τον κυβερνήτη νωρίτερα, μέσω Telegram.

Η επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό 11 ανθρώπων, πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. «Περάσαμε μια φρικτή νύκτα (…) Είναι πολύ σκληρό να βγάζεις τα πτώματα από τα συντρίμμια», υπογράμμισε στο μήνυμά του ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο. «Σας ικετεύω, πηγαίνετε σε ασφαλή μέρη στη διάρκεια των αεροπορικών συναγερμών (…) Μην αφήνετε τους Ρώσους να σας σκοτώνουν».

Η πόλη Μάργανετς και το χωριό Βιστσεταρασίβκα στοχοθετήθηκαν σ’ αυτή την επίθεση με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών Grad. «Ογδόντα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εσκεμμένα και ύπουλα εναντίον κατοικημένων συνοικιών ενώ οι άνθρωποι κοιμούνταν στα σπίτια τους», κατήγγειλε ο κυβερνήτης.

Νωρίτερα, ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε στο διάγγελμά του ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία δεν θα τελειώσει προτού η χερσόνησος της Κριμαίας περάσει σε ουκρανικά χέρια.

«Η Κριμαία είναι ουκρανική και δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ», είπε. «Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορεί να είναι ασφαλής όσο η Κριμαία είναι κατεχόμενη. Δεν θα υπάρξει σταθερή και διαρκής ειρήνη σε πολλές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο όσο η Ρωσία είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη χερσόνησό μας ως στρατιωτική βάση της».

«Αυτός ο ρωσικός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας και ολόκληρης της ελεύθερης Ευρώπης άρχισε με την Κριμαία και πρέπει να τελειώσει με την Κριμαία — με την απελευθέρωσή της», πρόσθεσε.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.