Ουάσινγκτον: Προειδοποιεί τον Πούτιν για «καταστροφικές» συνέπειες εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά στην Ουκρανία

©Unsplash

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν αποφασιστικά σε οποιαδήποτε ρωσική χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας και έχουν ξεκαθαρίσει στη Μόσχα τις «καταστροφικές συνέπειες» που θα αντιμετωπίσει, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν.

Οι δηλώσεις Σάλιβαν αποτελούν προειδοποίηση μετά την απειλή Πούτιν για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων. «Εάν η Ρωσία περάσει αυτή τη γραμμή, θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν αποφασιστικά», δήλωσε ο Σάλιβαν στο NBC.

Ο Σάλιβαν ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον έχει «διευκρινίσει στη Μόσχα με περισσότερες λεπτομέρειες τι ακριβώς θα σήμαινε αυτό». Ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας τόνισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συχνή, άμεση επαφή με τη Ρωσία, μεταξύ άλλων τις τελευταίες ημέρες για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη κατηγόρησε τον Πούτιν ότι διατυπώνει «απροκάλυπτες πυρηνικές απειλές κατά της Ευρώπης».

Ο Σάλιβαν δήλωσε σήμερα: «Ο Πούτιν έχει σκοπό… να αφανίσει τον λαό της Ουκρανίας που δεν πιστεύει ότι έχει δικαίωμα ύπαρξης. Επομένως, θα συνεχίσει και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε με όπλα, πυρομαχικά, πληροφορίες και όλη την υποστήριξη που μπορούμε να προσφέρουμε».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.