Ορμπάν: Η Ουγγαρία δεν μπορεί να στηρίξει τις κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022. (POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)

Η Ουγγαρία δεν μπορεί να υποστηρίξει το νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας με την παρούσα μορφή του, τόνισε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ουγγαρίας ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ορμπάν είπε ότι η παρούσα πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ισοδυναμεί με «ατομική βόμβα», προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι, πάντως, έτοιμη να διαπραγματευτεί.

«Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ στην ΕΕ, αλλά να συνεργαστώ…αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο αν λάβουν υπόψη τους τα συμφέροντά μας», είπε ο Ορμπάν.

«Γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειαζόμαστε, πρωτίστως χρειαζόμαστε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία…1 με 1,5 χρόνος δεν αρκεί για τίποτα. Η Ουγγαρία θα χρειαστεί τεράστιες επενδύσεις στα διυλιστήριά της και στο σύστημα μεταφοράς για να γίνουν εφικτές οι εισαγωγές μη ρωσικού πετρελαίου».

Επανέλαβε την θέση της Ουγγαρίας να μην στείλει όπλα στην Ουκρανία, μιας και αυτές οι αποστολές θα γίνουν στόχοι ρωσικών επιθέσεων. Μάλιστα, ο Ορμπάν προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στην δομή της νέας κυβερνησής του, η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.