Ορμπάν: Η Ευρώπη «πυροβόλησε τον εαυτό της στους πνεύμονες»

©POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Η ΕΕ έχει «πυροβολήσει τον εαυτό της στους πνεύμονες» με τις οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν.

Οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν περιοριστεί, με τις επιπτώσεις του πολέμου να είναι εμφανείς και στις τιμές τις βενζίνης. Οι ενεργειακές αυξήσεις ανάγκασαν τον Ορμπάν να διατάξει την απαγόρευση εξαγωγών καυσίμων και να το ανώτατο όριο στις τιμές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για τα νοικοκυριά με υψηλότερη κατανάλωση.

«Αρχικά νόμιζα ότι είχαμε πυροβολήσει τους εαυτούς μας μόνο στα πόδια, αλλά τώρα είναι σαφές ότι η ευρωπαϊκή οικονομία έχει πυροβολήσει τον εαυτό της στους πνεύμονες και πασχίζει να αναπνεύσει», είπε ο ίδιος.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους, κατά τον Ορμπάν. «Οι κυρώσεις δεν βοηθούν την Ουκρανία ωστόσο, είναι κακές για την ευρωπαϊκή οικονομία και αν αυτό συνεχιστεί θα εξοντώσουν την ευρωπαϊκή οικονομία. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ανυπόφορο», πρόσθεσε.

«Η στιγμή της αλήθειας πρέπει να έρθει στις Βρυξέλλες όταν οι ηγέτες θα παραδεχτούν ότι έκαναν έναν λάθος υπολογισμό, ότι η πολιτική των κυρώσεων βασίστηκε σε λάθος υποθέσεις και ότι θα πρέπει να αλλάξει», κατέληξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.