Optimus: Αποκαλυπτήρια για το ανθρωποειδές ρομπότ του Eλον Μασκ [vid]

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Eλον Μασκ, παρουσίασε το πολυδιαφημισμένο ανθρωποειδές ρομπότ του «Optimus» στην εκδήλωση «AI Day» της σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση στη διάρκεια της Μέρας Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της στο Πάλο ‘Αλτο της Καλιφόρνιας.

Το πρωτότυπο ρομπότ, κατασκευασμένο από την Tesla, περπάτησε επί σκηνής και χαιρέτισε το πλήθος, σε μια κίνηση που συμβολίζει τις φιλοδοξίες της εταιρείας κατασκευής αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων – η οποία αντιμετωπίζει πια ολοένα πιο έντονο ανταγωνισμό – να επεκταθεί σε καινοτομικούς τομείς πέρα από τα οχήματα.

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε ότι μια τέτοιου είδους επένδυση θα ήταν χρησιμότερη για την εταιρεία από ότι στα αυτοκίνητα, ενώ τόνισε ότι στόχος του είναι «να φτιάξουμε ένα χρήσιμο ανθρωποειδές ρομπότ όσο το δυνατόν γρηγορότερα», για να προσθέσει ότι «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει για να βελτιώσουμε το Optimus και να το αποδείξουμε».

Προηγήθηκε η προβολής ενός βίντεο με το ρομπότ να κουβαλάει ένα κουτί, να ποτίζει φυτά και να κινεί μεταλλικές ράβδους στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.