Οκτάι: Οι δηλώσεις Πελόζι σαμποτάρουν τις διπλωματικές προσπάθειες Αρμενίας –Αζερμπαϊτζάν

©Fuat Oktay/ Twitter

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε σήμερα ότι οι «προκατειλημμένες» δηλώσεις της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, για τις συγκρούσεις Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, «σαμποτάρουν τις διπλωματικές προσπάθειες» και είναι απαράδεκτες.

Η Πελόζι επισκέφθηκε την Αρμενία το Σαββατοκύριακο, σε μια επίδειξη αμερικανικής υποστήριξης προς τη χώρα, η οποία βρίσκεται σε διαμάχη με το Αζερμπαϊτζάν για την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Οκτάι, με ανάρτηση του στο Twitter, κάλεσε την Ουάσιγκτον να αποσαφηνίσει πότε οι δηλώσεις της Πελόζι απηχούν την επίσημη στάση των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως η Πελόζι σημείωσε ότι η επίσκεψή της στην Αρμενία ήταν ιδιαίτερης σημασίας μετά «τις παράνομες και φονικές επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν». «Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις επιθέσεις», τόνισε η ίδια, ζητώντας να σταματήσουν οι συγκρούσεις.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σχολίασε ότι θα πρέπει οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή και την ισχύ τους ώστε να δείξουν ότι η κυριαρχία της Αρμενίας αποτελεί προτεραιότητα. Η Πελόζι χαρακτήρισε την επίσκεψή της αυτή «ισχυρό σύμβολο της σταθερής δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών για μια Αρμενία ειρηνική, ευημερούσα και δημοκρατική και για μια περιφέρεια του Καυκάσου σταθερή και ασφαλή».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.