Οκτάι: «Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα»

©Fuat Oktay/ Twitter

Συνεχίζονται οι εμπρηστικές δηλώσεις εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης κατά της Ελλάδας.

Μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «σειρά» πήρε σήμερα ο αντιπρόεδρος της χώρας, Φουάτ Οκτάι, που απάντησε στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια της οποίας είχε ζητήσει από τους Τούρκους «να έρθουν στη χώρα μας με το φως της ημέρας».

«Η Ελλάδα προσπαθεί καθημερινά να καταχραστεί τον εναέριο χώρο μας και τη Γαλάζια πατρίδα μας. Σε αντίθεση με τις διεθνείς συμφωνίες, εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Κάνει επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, προκαλώντας καθημερινά τον θάνατο πολλών βρεφών και των οικογενειών τους. Όταν λέμε “βάλτε μυαλό” και “μην ξεχνάτε τη Σμύρνη” σε μια Ελλάδα που δρα απερίσκεπτα, είμαστε εμείς το κόμμα που ανεβάζει την ένταση;» είπε ο Οκτάι σε ομιλία του προς μέλη του κόμματός του.

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Ο αξιότιμος πρόεδρός μας προειδοποίησε ξεκάθαρα και απερίφραστα. Είπε: “Σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, αλλιώς μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”. Βλέπουμε ότι ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε νύχτα, ελάτε μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει ούτως ή άλλως νύχτα. Αν η Τουρκία κάνει αυτό που πρέπει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες… θα χιονίσει στα ελληνικά νησιά. Αυτοί που σέρνουν την Ελλάδα σε αυτές τις περιπέτειες, αυτοί που φαίνονται φιλικοί, εξαφανίζονται αμέσως. Γι’ αυτό λέμε μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, λέμε μην ξεχνάτε την Κύπρο».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.