ΟΗΕ: Τη 15η Νοεμβρίου ο κόσμος θα μετρά 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους

©Unsplash

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φθάσει τα 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους τη 15η Νοεμβρίου, σύμφωνα με πρόβλεψη του ΟΗΕ που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα.

Η Ινδία το 2023 θα γίνει η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο,σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

«Καθώς αναμένουμε τη γέννηση του 8.000.000.000ού κατοίκου της Γης», το γεγονός αυτό οφείλει να αποτελέσει «υπενθύμιση της ευθύνης που μοιραζόμαστε να φροντίζουμε τον πλανήτη μας» και προσφέρεται «μια στιγμή για να σκεφθούμε ποιες είναι οι υποσχέσεις που αναλάβαμε ο ένας προς τον άλλο αλλά δεν τηρήσαμε», τόνισε σε μήνυμά του για την Ημέρα Πληθυσμού ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Δίνεται επίσης «η ευκαιρία να εορτάσουμε την ποικιλομορφία μας, να αναγνωρίσουμε την κοινή ανθρωπιά μας και να θαυμάσουμε τις προόδους στο πεδίο της υγείας, που παρέτειναν τη διάρκεια ζωής και μείωσαν σημαντικά τα ποσοστά μητρικής και παιδικής θνησιμότητας», συνεχίζει.

Σύμφωνα με το τμήμα του Οργανισμού που έκανε την πρόβλεψη, ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται σήμερα με τον πιο βραδύ ρυθμό από το 1950. Ο παγκόσμιος πληθυσμός μπορεί να φθάσει περί τα 8,5 δισ. το 2030 και τα 9,7 δισ. το 2050.

Η αύξηση του πληθυσμού θα είναι επικεντρωμένη σε ΛΔ Κονγκό, Αίγυπτο, Αιθιοπία, Ινδία, Νιγηρία, Πακιστάν, Φιλιππίνες και Τανζανία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.