Οι Τζέρεμι Χαντ και Σάτζιντ Τζάβιντ υποψήφιοι για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον

©EPA/TOLGA AKMEN

Οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας και πρώην υπουργοί Υγείας Τζέρεμι Χαντ και Σάτζιντ Τζάβιντ ανακοίνωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι για να διαδεχθούν τον Μπόρις Τζόνσον.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο γιατί θέλω να το κάνω», δήλωσε ο Τζέρεμι Χαντ στην Telegraph αναφερόμενος στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα. «Είναι επειδή πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, να αναπτύξουμε την οικονομία και να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές», τόνισε.

Ο Σάτζιντ Τζάβιντ, δήλωσε στην εφημερίδα: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην προχωρήσουμε σε φορολογικές περικοπές».

Η Επιτροπή του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία θα περιορίσει σε δύο ονόματα τους υποψηφίους μέχρι τις 20 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ένα από τα μέλη της.

Πολλοί βουλευτές ασκούν πιέσεις για την διενέργεια της εκλογής του διαδόχου του με συνοπτικές διαδικασίες. Τέσσερις Συντηρητικοί βουλευτές έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την πρωθυπουργία.

Οι Συντηρητικοί βουλευτές θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από ψηφοφορίες για να μειώσουν τον αριθμό των υποψηφίων σε δύο. «Ξεκάθαρα αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε και νομίζω ότι ακόμη και οι υποψήφιοι θα παραδεχτούν ότι είναι έτσι, είναι να αποκλείσουμε, από σχετικά πρώιμο στάδιο, ορισμένους από εκείνους που είναι σαφές ότι δεν θα εξασφαλίσουν αρκετή στήριξη για να φτάσουν στους δύο τελευταίους γύρους», δήλωσε στο Times Radio ο ταμίας της «Επιτροπής 1922», ο Τζόφρι Κλίφτον-Μπράουν.

«Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μια διαδικασία ώστε πράγματι να καταλήξουμε σε δύο ονόματα μέχρι να κλείσει το κοινοβούλιο στις 20 Ιουλίου. Θα πρέπει να έχουμε μια απάντηση μέχρι το συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο και ίσως και πριν από αυτό», κατέληξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.