Οι Ρώσοι κλείνουν εισιτήρια χωρίς επιστροφή μετά την κήρυξη επιστράτευσης

©Pixabay

Οι πτήσεις χωρίς επιστροφή από τη Ρωσία ξεπουλούν τις τελευταίες ώρες, μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ανακοίνωση της άμεσης επιστράτευσης 300.000 εφέδρων από τον Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα νωρίς προκάλεσε φόβους ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί σε αυτούς που έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες. Τα στοιχεία του Google Trends έδειξαν μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις για το Aviasales, ιστότοπος για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα για την Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, και το Γερεβάν είναι sold out σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Aviasales.

Οι πιο φθηνές πτήσεις από Μόσχα προς Ντουμπάι έφτασαν τα 300.000 ρούβλια (περίπου 5.000 δολάρια), το πενταπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού στη Ρωσία.

Η Λετονία ανακοίνωσε ότι δεν θα προσφέρει καταφύγιο σε Ρώσους που θα θελήσουν να αποφύγουν την επιστράτευση, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.