Οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας διεξάγουν γυμνάσια

©Andy Cat – Unsplash

Οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας άρχισαν να διεξάγουν γυμνάσια, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δυνάμεις του στρατού της Ρωσίας κάνουν ασκήσεις στην επαρχία Ιβάναβα. 1.000 στρατιωτικοί συμμετέχουν στα εντατικά γυμνάσια με αυτοκινούμενους εκτοξευτήρες διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBMs) τύπου Γιαρς, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ελέγχουν «μέρος» της Σεβεροντονέτσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν «ένα μέρος» του Σεβεροντονέτσκ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Μέρος του Σεβεροντονέτσκ ελέγχεται από τους Ρώσους», επεσήμανε στο Telegram ο Σέργκι Γκαϊντάι. «Οι Ρώσοι δεν μπορούν να προχωρήσουν ελεύθερα», καθώς Ουκρανοί μαχητές «παραμένουν» στην πόλη , πρόσθεσε. «Ο εχθρός σχεδιάζει μια επιχείρηση για να καθαρίσει τα γειτονικά χωριά»,τόνισε Γκαϊντάι.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κυριεύσει μέρος του Σεβεροντονιέτσκ, με την επιχείρηση να διαρκεί περισσότερο από ό,τι ήλπιζαν, δήλωσε ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών. Οι Ρώσοι έχουν μετατρέψει μεγάλα κομμάτια της πόλης Σεβεροντονιέτσκ σε συντρίμμια, με τις ουκρανικές άμυνες καθυστερούν την προέλασή τους.

«Μπορούμε να πούμε ήδη ότι το ένα τρίτο της Σεβεροντονιέτσκ είναι πλέον υπό τον έλεγχό μας», δήλωσε στο TASS ο Λεονίντ Πάσετσνικ, ηγέτης της φιλορωσικής Λαϊκής Δημοκρατίας της Λουγκάνσκ. «Tα ρωσικά στρατεύματα δεν προελαύνουν τόσο γρήγορα όσο ήθελαν», συνέχισε. «Θέλουμε πάνω απ’ όλα να διατηρήσουμε την υποδομή της πόλης» όρθια, πρόσθεσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.