Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το Ντονέτσκ -Επλήγη διοικητικό κτίριο

©Twitter

Βομβαρδισμός από τις ουκρανικές δυνάμεις προκάλεσε ζημιές σε διοικητικό κτίριο στην πόλη του Ντονέτσκ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, ανακοίνωσε σήμερα η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία διοίκηση της πόλης.

Σύμφωνα με ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, επλήγη η κύρια είσοδος του κτιρίου και ορισμένα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί κοντά υπέστησαν ζημιές.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση του Κιέβου όσον αφορά την είδηση αυτή.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή.

Η πόλη του Ντονέτσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ από το 2014. Η Ρωσία προχώρησε τον περασμένο μήνα στην προσάρτηση των περιφερειών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας, στην μεταλύτερη επέκταση του ρωσικού εδάφους σε τουλάχιστον μισό αιώνα.

Η Μόσχα κήρυξε την προσάρτηση των ουκρανικών αυτών εδαφών μετά τη διεξαγωγή ψηφοφοριών που η ίδια χαρακτήρισε δημοψηφίσματα σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας. Δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο κατήγγειλαν ότι οι ψηφοφορίες αυτές παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, ήταν καταναγκαστικές και μη αντιπροσωπευτικές.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.