Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακτούν έδαφος στη Χερσώνα

©EPA/ATEF SAFADI

Η Ουκρανία ανακτά έδαφος στην περιφέρεια της Χερσώνας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

«Χερσώνα, κράτα γερά, είμαστε κοντά!», αναφέρει το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Facebook. Ο ουκρανικός στρατός σημειώνει ότι προελαύνει στην περιφέρεια της Χερσώνας, από την πλευρά των χωριών Αντριγίβκα και Μπιλοχίρκα. Οι ρωσικές δυνάμεις έφεραν ειδικές δυνάμεις στην Μικολάγιφ, «σχεδιάζοντας να διεξαγάγουν επιθετικές ενέργειες για να ανακαταλάβουν θέσεις που έχασαν», τονίζεται.

Την ίδια ώρα, οι φιλορωσικές αρχές της περιοχής, που έχουν διοριστεί από το Κρεμλίνο, έχουν εκφράσει την βούλησή τους να συνδεθούν με τη Ρωσία, η οποία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους κατοίκους να κάνουν αίτηση για ρωσικό διαβατήριο μέσω «μιας απλοποιημένης διαδικασίας».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η περιφέρεια της Χερσώνας άρχισε να εξάγει σιτηρά της περσινής σοδειάς στη Ρωσία.

«Έχουμε χώρο να αποθηκεύσουμε (τη νέα σοδειά) αν και έχουμε πολλά σιτηρά εδώ. Ο κόσμος τα εξάγει τώρα εν μέρει, έχοντας συμφωνήσει με αυτούς που τα αγοράζουν από τη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της φιλορωσικής διοίκησης

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.