Οι 7 πιο «τρελές» αγορές του Τζεφ Μπέζος [vids]

©EPA/ROBERT PERRY

Ο Τζεφ Μπέζος έχει κάνει αρκετές «τρελές» αγορές στη ζωή του.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε σε αυτές ένα superyacht 500 εκατομμυρίων δολαρίων. H New York Post δημιούργησε μια λίστα με τις 7 πιο «τρελές» αγορές που έχει κάνει ο Τζεφ Μπέζος όλα αυτά τα χρόνια.

Eνα τεράστιο ρολόι που χτυπάει μία φορά το χρόνο

Το 2018, ο Μπέζος αποκάλυψε μια επένδυση 42 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία ενός ρολογιού «10.000 ετών» που υποτίθεται ότι συμβολίζει τη «μακροπρόθεσμη σκέψη».

Η μεγαλύτερη αγορά ακινήτων στη Νέα Υόρκη

Λίγο μετά τον χωρισμό του από την πρώην σύζυγό του Μακένζι Σκοτ, ο Μπέζος «γιόρτασε» το διαζύγιο του αγοράζοντας τρία διαμερίσματα με θέα στο Madison Square Park στην 212η λεωφόρο για 80 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγοραπωλησία διαμερισμάτων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να ήταν αρκετή για τον δισεκατομμυριούχο, ο οποίος αγόρασε και ένα τέταρτο διαμέρισμα για 16 εκατομμύρια δολάρια, για να δημιουργήσει τελικά ένα τεράστιο ρετιρέ με έκταση 2.136 τετραγωνικών μέτρων.

Το κατάλυμα διαθέτει μια τεράστια βεράντα στον τελευταίο όροφο και πάρα πολλά υπνοδωμάτια.

Ένα από τα ταχύτερα εμπορικά τζετ στον κόσμο

Ο Μπέζος ξόδεψε 65 εκατομμύρια δολάρια – και ένα άγνωστο ποσό για την ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων – για το Gulfstream G-650ER, ένα από τα ταχύτερα αεροσκάφη στον κόσμο, ανέφερε η MensXP.

Ενώ οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι διαθέτουν ιδιωτικά αεροσκάφη, το Gulfstream επιτρέπει στον επιχειρηματία να μεταφέρεται από την έδρα της Amazon στο Σιάτλ σε όλο τον κόσμο ταχύτερα από ότι οι περισσότεροι.

Ενα ιστορικό μουσείο που ήθελε για σπίτι

Το 2016, ο Μπέζος αποφάσισε να αγοράσει το παλιό Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας της Ουάσιγκτον για 23 εκατομμύρια δολάρια, ώστε να μετατρέψει το κτίριο 2.5000 τετραγωνικών μέτρων σε ιδιωτική κατοικία.

Μετά την αγορά του κτηρίου που στέγαζε το μουσείο, ο Μπέζος βοήθησε επίσης στο να σωθεί η ιστορία και τα εκθέματα του, δημιουργώντας ένα νέο μουσείο στο Πανεπιστήμιο George Washington.

Η αλυσίδα τροφίμων Whole Foods

Σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τους «γίγαντες» της αγοράς τροφίμων και να δώσει νέα ώθηση στην υπηρεσία παράδοσης φαγητού της Amazon Fresh, ο Μπέζος αποφάσισε να αγοράσει ολόκληρη την αλυσίδα Whole Foods για 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οταν ρωτήθηκε γιατί έκανε την επένδυση, ο δισεκατομμυριούχος αναφέρθηκε στα εξαιρετικά προϊόντα της αλυσίδας και το γεγονός ότι κάνουν διασκεδαστική την υγιεινή διατροφή.

Η δική του εταιρεία πυραύλων

Ο Μπέζος επενδύει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως στην Blue Origin, ένα έργο με το οποίο φαίνεται να είναι ιδιαίτερα παθιασμένος.

Μια εφημερίδα

Το γεγονός ότι ζούμε σε έναν ταχύτατα ψηφιοποιημένο κόσμο, όπου οι εφημερίδες εμφανίζουν μεγάλη μείωση του όγκου πωλήσεων εδώ και δύο δεκαετίες, δεν εμπόδισε τον Μπέζος να ξοδέψει 250 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την Washington Post και να τη σώσει από την εξαφάνιση.

Η συμφωνία του 2013 κατέστησε τον Μπέζος ιδιοκτήτη της «ναυαρχίδας» της Washington Post Co. και μίας σειράς άλλων τοπικών θυγατρικών και ιστοσελίδων.

με πληροφορίες από New York Post

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.