Οδησσός: Οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομή που σχετίζεται με την εξαγωγή των σιτηρών 

©EPA/SERGEY DOLZHENKO

Οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομή που σχετίζεται με την εξαγωγή των σιτηρών στο λιμάνι της Οδησσού, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούρι Ιγκνάτ.

«Το λιμάνι της Οδησσού βομβαρδίσθηκε, ιδιαίτερα το σημείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία εξαγωγής των σιτηρών. Καταρρίψαμε δύο πυραύλους και δύο άλλοι πύραυλοι έπληξαν λιμενική υποδομή, όπου προφανώς υπήρχαν σιτηρά», πρόσθεσε σχετικά με το ρωσικό κτύπημα.

Ο ουκρανός υπουργός Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία συνεχίζει να ετοιμάζεται για να επαναλάβει τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

«Συνεχίζουμε τις τεχνικές προετοιμασίες για την έναρξη των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια μας», έγραψε ο Ολεξάντρ Κουμπράκοφ στο Facebook.

Στη ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η επίθεση κατά κρίσιμου στόχου για την εξαγωγή των σιτηρών μία ημέρα μετά την υπογραφή των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης είναι ιδιαιτέρως καταδικαστέα και δείχνει για μία ακόμη φορά την απόλυτη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δεσμεύσεων εκ μέρους της Ρωσίας», έγραψε ο Ζοζέπ Μπορέλ στο Twitter.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.