Οδησσός: Ο Σαρλ Μισέλ αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο λόγω πυραυλικών πληγμάτων

© POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ χρειάστηκε να μεταβεί σε καταφύγιο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Οδησσό, λόγω πυραυλικής επίθεσης στην περιοχή.

Όπως αναφέρει αξιωματούχος της ΕΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ «οι συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να διακόψουν για να βρουν καταφύγιο καθώς πύραυλοι έπληξαν την περιοχή».

Ο Μισέλ επισκέφτηκε την πόλη στα νοτιοδυτικά της Ουκρανίας για να γιορτάσει την Ημέρα της Ευρώπης και να διαπιστώσει τον αντίκτυπο της εισβολής της Ρωσίας στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

«Ηρθα για να γιορτάσω την Ημέρα της Ευρώπης στην Οδησσό, την πόλη όπου ο Πούσκιν είπε ότι “μπορείς να νιώσεις την Ευρώπη”. Και εκεί που σήμερα ο ουκρανικός λαός θωρακίζει τα μνημεία του από σφαίρες και ρουκέτες και την ελευθερία του από τη ρωσική επιθετικότητα. Δεν είστε μόνοι. Η ΕΕ στέκεται δίπλα σας», τόνισε σε ανάρτηση του στο Twitter.

Ο Μισέλ σημείωσε επίσης ότι «πολλοί τόνοι σιτηρών βρίσκονται αποκλεισμένοι στο λιμάνι εξαιτίας του ρωσικού αποκλεισμού της Μαύρης Θάλασσας». Αυτό, «όχι μόνο βλάπτει την ουκρανική οικονομία, αλλά εμποδίζει επίσης την πρόσβαση του κόσμου σε ζωτικής σημασίας τρόφιμα».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.