Ο Ζελένσκι κατήγγειλε βασανιστήρια και στοιχεία για εγκλήματα πολέμου

©Facebook-Володимир Зеленський

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι πολλοί Ουκρανοί ετάφησαν σε διάφορες περιοχές στα πρόσφατα ανακαταληφθέντα εδάφη, μεταξύ των οποίων άνθρωποι που είχαν υποστεί βασανιστήρια.

Ο Ουκρανός πρόεδρος παρομοίασε την κατάσταση με εκείνη που επακολούθησε πριν μήνες, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο.

Ο Ζελένσκι δήλωσε στο Reuters ότι μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πως υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στις περιοχές εκείνες. Υπενθυμίζεται πως πτώματα με σκοινί γύρω από τον λαιμό τους και δεμένα τα χέρια ανακαλύφθηκαν σε τόπο ομαδικής ταφής στην πόλη Ιζιούμ.

«Οι περισσότεροι που έχουν ταφεί στον τόπο ομαδικής ταφής στο Ιζιούμ είναι πολίτες», δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής αστυνομίας σήμερα. Ερωτηθείς εάν στον τόπο ομαδικής ταφής στο Ιζιούμ υπάρχουν κυρίως άμαχοι ή στρατιώτες, ο αρχηγός της αστυνομίας Ίχορ Κλιμένκο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Με βάση μια πρώτη εκτίμηση, άμαχοι. Αν και έχουμε πληροφορίες ότι υπήρχαν και στρατιώτες εκεί, προς το παρόν δεν έχουμε ανασύρει ούτε έναν».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.