Ο ύποπτος για την επίθεση στον Ρούσντι κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επίθεση

©EPA/HAYOUNG JEON

Ο ύποπτος για την επίθεση κατά του Σαλμάν Ρούσντι κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επίθεση, δήλωσαν σήμερα οι εισαγγελείς.

«Το άτομο που ευθύνεται για την επίθεση χθες, ο Χάντι Ματάρ, κατηγορείται πλέον επίσημα για απόπειρα δολοφονίας δεύτερου βαθμού και επίθεση δεύτερου βαθμού», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Τσοτόκουα, Τζέισον Σμιντ.

«Του απαγγέλθηκαν αυτές οι κατηγορίες τη χθεσινή νύχτα και προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

O ύποπτος για την επίθεση που δέχθηκε ο Σαλμάν Ρούσντι εκδήλωνε συμπάθεια για το σιιτικό εξτρεμισμό και για τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, σύμφωνα με το NBC.

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι παραμένει διασωληνωμένος και κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι. Ο Ρούσντι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός του χεριού και στο ήπαρ μετά την επίθεση που υπέστη με μαχαίρι χθες Παρασκευή, ανέφερε ο λογοτεχνικός πράκτοράς του, Άντριου Γουάιλι.

«Τα νέα δεν είναι καλά. Ο Σαλμάν μάλλον θα χάσει την όραση στο ένα του μάτι· τα νεύρα στο χέρι του κόπηκαν· και το ήπαρ του τρυπήθηκε από μαχαιριά και έχει υποστεί ζημιά», ανέφερε ο Γουάιλι σε γραπτή ανακοίνωση.

Ο συγγραφέας των «Σατανικών Στίχων» ετοιμαζόταν να μιλήσει σε εκδήλωση και δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο λαιμό. Ο συγγραφέας έπεσε στο πάτωμα και ο άνδρας συνελήφθη.

Ο Ρούσντι δέχεται απειλές για τη ζωή του για το βιβλίο που είχε γράψει, με αποτέλεσμα το 1988 να ξεσπάσουν διαδηλώσεις στο Πακιστάν, το οποίο απαγόρευσε τους «Σατανικούς Στίχους».

Ο Χομεϊνί καλούσε τους μουσουλμάνους να τον σκοτώσουν αν δεν μπορούσαν οι ίδιοι.

Η αστυνομία προχώρησε στην αναγνώριση των στοιχείων του δράστη της επίθεσης. Πρόκειται για τον 24χρονο Χάντι Ματάρ από το Φέιρβιου του Νιου Τζέρσεϊ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.