Ο Τζόνσον ζητά μείωση του δημόσιου τομέα κατά 91.000 εργαζόμενους

©EUROKINISSI/POOL NATO

Ο Μπόρις Τζόνσον διέταξε τους υπουργούς του να μειώσουν κατά 91.000 τους εργαζομένους στον δημόσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Daily Mail.

Ο λόγος που οδήγησε το βρετανό πρωθυπουργό στην απόφαση αυτή είναι πως εκτιμά πως μπορούν να γίνουν φοροαπαλλαγές δισεκατομμυρίων ευρώ, με τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Μπόρις Τζόνσον μείωσε να αυξηθούν οι προσπάθειες προκειμένου να αμβλυνθεί η πίεση στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Έδωσε μάλιστα προθεσμία ενός μήνας στους υπουργούς του, προκειμένου να σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν τα πλάνα τους για τη μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο.

«Κάθε λίρα που παίρνει η κυβέρνηση από τον φορολογούμενο είναι χρήμα που θα μπορούσε να ξοδέψει για τις δικές του προτεραιότητες, για τη δική του ζωή», τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός. «Θα υπάρξουν πολλοί που θα διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά πιστεύω πως οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί, πιο ενεργητικοί, έχουν περισσότερες ιδέες όταν έχουν γύρω τους άλλους ανθρώπους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.