Ο Σολτς προειδοποιεί για κίνδυνο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης

©Bundeskanzler Olaf Scholz – Twitter

Η Ουκρανία θα χρειαστεί να παλεύει για 100 χρόνια με τις συνέπειες του πολέμου, προειδοποίησε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Όσοι ζουν στη Γερμανία γνωρίζουν ότι βόμβες που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εξακολουθούν να ανακαλύπτονται μέχρι και σήμερα (…) Γνωρίζουμε ότι τέτοιοι πόλεμοι έχουν μακροχρόνιες συνέπειες. Η Ουκρανία θα πρέπει να προετοιμαστεί τώρα για να παλεύει τα επόμενα 100 χρόνια με τις συνέπειες αυτού του πολέμου», δήλωσε ο κ. Σολτς.

Ο καγκελάριος χαιρέτισε την πρόσκληση της G20 στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο. «Πρόκειται για πολύ σημαντικό μήνυμα. Δείχνει ότι η συζήτηση για το μέλλον της ομάδας των κορυφαίων οικονομικών δυνάμεων στον κόσμο δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από τον πόλεμο της Ουκρανίας», τόνισεε ο κ. Σολτς.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες υποστήριξε, από την πλευρά του, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα ζήτημα «για όλον τον κόσμο». «Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει», δήλωσε και στάθηκε σε εμπορικές συνναλλαγές μεταξή Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και Λατινικής Αμρικής, οι οποίες αποτελούν πρόκληση, κατά τον ίδιο.

Ο Όλαφ Σολτς εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει επισιτιστική κρίση σε πολλές χώρες, εάν τα κράτη που διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στην επισιτιστική ασφάλεια δεν συνεχίσουν να κάνουν ομαλά τις δραστηριότητές τους.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.