O Ρίσι Σούνακ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

©EPA

Ο Ρίσι Σούνακ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. Πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι η Πένι Μόρντοντ αποχώρησε από την κούρσα της ηγεσίας παρέχοντας τη στήριξη στο νέο αρχηγό του κόμματος και ανοίγοντας του τον δρόμο προς το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

H Πένι Μόρντοντ ήταν η μοναδική υποψήφια που είχε απομείνει για τη διεκδίκηση της ηγεσίας των Συντηρητικών, έπειτα και από τη χθεσινή απόσυρση του Μπόρις Τζόνσον. Σε δήλωσή της, ανέφερε ότι «ήταν σαφές ότι οι συνάδελφοι θεωρούν ότι χρειαζόμαστε βεβαιότητα. Έλαβα αυτή την απόφαση με καλή πίστη για το καλό της χώρας».

Ο πολυεκατομμυριούχος πρώην χρηματιστής θα κληθεί να αποκαταστήσει την αμαυρωμένη δημοσιονομική εικόνα της χώρας. Επίσης θα προεδρεύει ενός κόμματος, το οποίο τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε κρίση.

Ο Σούνακ έγινε υπουργός Οικονομικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον, εσπίζοντας ένα πρόγραμμα άδειας άνευ αποδοχών για να υποστηρίξει εκατομμύρια εργαζόμενους στη διάρκεια των lockdon. Μόλις ενάμιση μήνα πριν ο Σούνακ ήταν συνυποψήφιος της Λιζ Τρας για την ηγεσία των Τόρηδων και την ανάληψη του πρωθυπουργικού θώκου. Θα γίνει ο πρώτος ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.