Ο πρόεδρος του Ιράν δεν εμφανίστηκε σε συνέντευξη επειδή η δημοσιογράφος δεν φορούσε μαντίλα

©Christiane Amanpour – Twitter

Η δημοσιογράφος του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ, δήλωσε ότι αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα για να πάρει συνέντευξη από τον πρόεδρο του Ιράν. Εμπραχίμ Ραϊσί, με αποτέλεσμα εκείνος να την ακυρώσει.

Σύμφωνα με την Αμανπούρ, ο σύμβουλος του Ιρανού προέδρου πήγε να την δει πριν ξεκινήσει η συνέντευξη και της είπε ότι ο Εμπραχίρ Ραϊσί της «πρότεινε» να φορέσει μαντίλα «επειδή διανύουμε τους ιερούς μήνες Μουχαράμ και Σαφάρ».

«Αρνήθηκα ευγενικά. Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, όπου δεν υπάρχει κανένας νόμος ή παράδοση σχετικά με τη χρήση της μαντίλας. Παρατήρησα ότι κανένας Ιρανός πρώην πρόεδρος δεν το είχε απαιτήσει, όταν τους είχα πάρει συνέντευξη εκτός του Ιράν», εξήγησε η δημοσιογράφος.

Ο σύμβουλος τής εξήγησε τότε ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες η συνέντευξη δεν θα δινόταν. «Η συνέντευξη δεν έγινε. Ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στο Ιράν και άνθρωποι σκοτώνονται, θα ήταν σημαντικό να μιλήσουμε με τον πρόεδρο Ραϊσί», κατέληξε η Αμανπούρ στην ανάρτησή της στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως διαδηλώσεις στο Ιράν ξεκίνησαν μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία ηθών επειδή φορούσε «ακατάλληλη ενδυμασία».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.