Ο Πούτιν στρέφεται στην Κίνα – Συμφωνία για συνεργασία σε αμυντικά ζητήματα

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο Πούτιν έχει στραφεί στην Κίνα, καθώς οι κυρώσεις της Δύσης εξαιτίας του πολέμου έχουν επηρεάσει τη σχέση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ένας από τους στενότερους συμμάχους του Βλαντίμιρ Πούτιν επεδίωξε να εμβαθύνει τη στρατηγική συνεργασία με την Κίνα, επεκτείνοντας τη συνεργασία στην άμυνα.

Πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, ο Πούτιν και ο Σι δήλωσαν ότι έχουν μια «άνευ ορίων» συνεργασία αν και ο Πούτιν δήλωσε ότι κατανοεί το γεγονός ότι ο Κινέζος πρόεδρος έχει ανησυχίες και ερωτήματα για τη σύγκρουση.

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, σύμμαχος του Πούτιν, συνάντησε τον ανώτατο διπλωμάτη της Κίνας, Γιανγκ Γιετσί, στην Νανπίνγκ για να συζητήσουν την εφαρμογή των συμφωνιών στις οποίες κατέληξαν ο Πούτιν και ο Σι.

«Η εξέλιξη της στρατηγικής συνεργασίας με την Κίνα είναι απόλυτη προτεραιότητα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής», ανέφερε το Συμβούλιο Ασφαλείας .

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία, με το βάρος να δίδεται σε κοινές ασκήσεις και περιπολίες, καθώς και στην ενδυνάμωση των επαφών μεταξύ των γενικών επιτελείων», σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.