Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι ανέκτησε τον έλεγχο του Φιδονησιού

©EPA/STR

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τον έλεγχο Φιδονησιού στη Μαύρη Θάλασσα.

«Αποκαταστήσαμε πρακτικά τον έλεγχό μας στο Φιδονήσι», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του γενικού επιτελείου του ουκρανικού στρατού, ο Ολεκσέι Γκρόμοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί στρατιώτες επέστρεψαν στους στρατώνες τους.

«Την περασμένη εβδομάδα, πετύχαμε τον έλεγχο των όπλων στο νησί και εμποδίσαμε τον εχθρό να απομακρύνει τις υπόλοιπες μονάδες, τα όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους», συνέχισε σχετικά με το Φιδονήσι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, νωρίτερα, ότι ένα αεροσκάφος έπληξε το Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα.

O Αντρίι Γέρμακ, επιτελάρχης του ουκρανού προέδρου, ανήρτησε σήμερα ένα βίντεο στο Telegram που δείχνει τρεις στρατιώτες να υψώνουν μια μεγάλη ουκρανική σημαία στο νησί.

Ο εκπρόσωπός του ρωσικού ΥΠΕΚ, αντιστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι τμήμα της ουκρανικής διμοιρίας στο νησί «εξουδετερώθηκε». «Περίπου στις 5 πμ, πολλοί ουκρανοί στρατιωτικοί που επέβαιναν σε ταχύπλοο αποβιβάστηκαν στο νησί και τράβηξαν φωτογραφίες με τη σημαία. Ένα αεροσκάφος των ρωσικών δυνάμεων εξαπέλυσε άμεσα επίθεση με πυραύλους υψηλής ακριβείας στο Φιδονήσι με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί τμήμα του ουκρανικού στρατού», σημείωσε ο ίδιος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.