Ο ιδιοκτήτης του Αζοφστάλ ζητεί αποζημίωση 17-20 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία

©Chad Nagle – Flickr

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας, Ρινάτ Αχμέτοφ, θα καταθέσει αγωγή κατά της Ρωσίας, ζητώντας το ποσό των 17-20 δισ. δολαρίων ως αποζημίωση για τις καταστροφές στο «Αζοφστάλ», το οποίο ανήκει στον ίδιο.

Το εργοστάσιο χάλυβα «Αζοφαστάλ» υπέστη σοβαρές ζημιές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς . Η μονάδα χάλυβα και σιδήρου «Ιλίτς», που ανήκει επίσης στον Αχμέτοφ, υπέστη και εκείνη σοβαρές ζημιές κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών στην Μαριούπολη.

«Θα καταθέσουμε οριστικά αγωγή κατά της Ρωσίας και θα ζητήσουμε τις δέουσες αποζημιώσεις για όλες τις ζημίες και τις απώλειες των επιχειρήσεων» δήλωσε ο Ρινάτ Αχμέτοφ, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό ιστότοπο mrpl.city.

Ο Αχμέτοφ είπε ότι «το κόστος αντικατάστασης … λόγω της ρωσικής επιθετικότητας κυμαίνεται από 17 έως 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Το τελικό ποσό θα καθοριστεί στην αγωγή που θα κατατεθεί κατά της Ρωσίας».

Από τη στιγμή που άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Metinvest, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, ανακοίνωσε πως δε θα μπορεί να πληρώνει τους προμηθευτές της. Ο Αχμέτοφ δήλωσε ότι παραμένει στην Ουκρανία, σημειώνοντας πως «πιστεύουμε στην χώρα μας και πιστεύουμε στη νίκη μας».

Πηγή: Reuters

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.