Ο Ερντογάν στέλνει ερευνητικό πλοίο στο Αιγαίο

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας εξέδωσε παράνομη Navtex με την οποία στέλνει το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ στο Αιγαίο, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Σύμφωνα με τη ναυτική οδηγία, το σκάφος θα σταλεί σε τέσσερα σημεία, σε μια περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Πρόκειται για μια ακόμη επιθετική κίνηση της Τουρκίας, με αναλυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για τις επόμενες κινήσεις της Αγκυρας.

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζει η Αθήνα τις κινήσεις τις Τουρκίας, λίγες μόλις μέρες μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν.

Οι δηλώσεις Ερντογάν και η «ψυχραιμία» της Αθήνας

Η ελληνική πλευρά κράτησε χθες το βράδυ χαμηλά τους τόνους, σε μια προσπάθεια να παρακολουθήσει τις επόμενες κινήσεις του Ερντογάν. Ήταν, άλλωστε, αναμενόμενη η αντίδραση της Τουρκίας μετά την κριτική την οποία άσκησε ο πρωθυπουργός στους γείτονες κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών» προσθέτει.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.