Ο Ερντογάν δήλωσε πως ο όρος από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τα F-16 δεν είναι δεσμευτικός

©Twitter-Recep Tayyip Erdoğan

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του από την Τεχεράνη δήλωσε πως δεν θα υπάρχει κάποιος δεσμευτικός όρος για τα F-16 που ενδεχομένως να αποκτηθούν από τις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ο όρος που τέθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, για ενδεχόμενη αγορά των F-16 από την Άγκυρα, δεν είναι δεσμευτικός. Σύμφωνα με την Βουλή των Αντιπροσώπων τα F-16 δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της πτήσης του ανέφερε, πως ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει θέσει όρους για την πώληση των αεροσκαφών όταν οι δύο τους συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη τον περασμένο μήνα.

Τέλος, επανέλαβε την απειλή βέτο για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αν οι δυο Σκανδιναβικές χώρες δεν τηρήσουν όσα έχουν υποσχεθεί. Όπως υποστηρίζει ο Τούρκος Πρόεδρος, οι βορειοευρωπαϊκές χώρες έχουν μετατραπεί σε «φωλιές τρομοκρατών», αφήνοντας «αιχμές» προς μέλη του ΝΑΤΟ. Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε πως Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία επιτρέπουν σε οργανώσεις που η Τουρκία θεωρεί ότι αποτελούν τρομοκρατικές οργανώσεις να δρουν ελεύθερα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.