Ο Ερντογάν δεν εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

©ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι αντιπρόσωποι της Σουηδίας και της Φινλανδίας «ας μην μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία για συνομιλίες, τόνισε.

 «Δεν θα λέγαμε “ναι” σε όσους επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, έναν οργανισμό ασφαλείας, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Και οι δύο χώρες δεν έχουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην τρομοκρατία. Παρόλο που στην παρούσα φάση λένε ότι είναι εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων υπάρχουν δηλώσεις τους ότι δεν θα μας παραδώσουν τρομοκράτες», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει «Εκφράσαμε ξεκάθαρα τη θέση μας σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και γιατί είμαστε αντίθετοι. Δεν είμαστε αντίθετοι ως προς μια επέκταση του ΝΑΤΟ, αλλά πιστεύουμε πως χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία δεν θα έπρεπε να είναι σύμμαχοι».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.