Ο Ερντογάν μπλοκάρει την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

©ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Η Τουρκία μπλοκάρει την αρχική απόφαση του ΝΑΤΟ να επεξεργαστεί το αίτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στη συμμαχία.

Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν με στόχο να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες, με την τουρκική πλευρά, ωστόσο, να σταματά κάθε ψηφοφορία, σύμφωνα με τους Financial Times. Το αίτημα των δύο χωρών για ένταξη πρέπει να εγκριθεί και από τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ.

Στόλτενμπεργκ: «Ιστορική στιγμή που πρέπει να αδράξουμε»

Για «ιστορική στιγμή» την οποία «πρέπει να αδράξουμε» έκανε λόγο, νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

«Είναι καλή μέρα σε μια κρίσιμη στιγμή για την ασφάλειά μας», πρόσθεσε ο κ. Στόλτενμπεργκ. «Ευχαριστώ για την επίδοση των αιτήσεων της Φινλανδίας και της Σουηδίας για να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα να επιλέξει το δρόμο του». «Καλωσορίζω θερμά τα αιτήματα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Είστε οι πιο στενοί εταίροι μας και η ιδιότητα του μέλους θα αυξήσει την κοινή ασφάλεια», υποστήριξε ο ίδιος.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σε όλα τα ζητήματα και να καταλήξουμε σε γρήγορα συμπεράσματα», κατέληξε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.