Ντράγκι: «Οι Ιταλοί περιμένουν εδώ και καιρό να γίνουν μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις»

©EUROKINISSI/POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, στη σημερινή ομιλία του στη «Διεθνή Συνάντηση για την Φιλία των Λαών» αναφέρθηκε στα κύρια σημεία της δράσης της κυβέρνησής του.

Σημείωσε πως «η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε αποτελείται από κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και βιωσιμότητα της δημόσιας οικονομίας».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης απέφυγε συγκεκριμένες αναφορές στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά θέλησε να υπογραμμίσει ότι «ο απομονωτισμός και ο προστατευτισμός δεν συμπίπτουν με το εθνικό συμφέρον της χώρας». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «η Ιταλία δεν ήταν ποτέ της ισχυρή, όταν αποφάσιζε να προχωρήσει μόνη», και ότι «η χώρα του χρειάζεται μια ισχυρή Ευρώπη και η Ευρώπη μια ισχυρή Ιταλία».

«Η πλειονότητα των Ιταλών περιμένει εδώ και καιρό να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις. Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι κύριας σημασίας για την αξιοπιστία μας», τόνισε. Ο Μάριο Ντράγκι επανέλαβε ότι η χώρα του στηρίζει ανεπιφύλακτα την Ουκρανία, «η οποία είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα» και ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης ενός πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

«Στην κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησής του κύρια θέση είχαν και έχουν η στήριξη και η αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων, η παροχή νέων ευκαιριών στους νέους και η αύξηση της απασχόλησης», είπε, ενώ υπενθύμισε ότι «το δημόσιο έλλειμμα δεν αυξήθηκε, ενώ το δημόσιο χρέος της Ιταλίας συνεχίζει να μειώνεται».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.