Ντούγκιν: «Η Ντάρια πέθανε για τη Ρωσία»

©EPA/MAXIM SHIPENKOV

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κηδεία της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του υπερθνικιστή ιδεολόγου Αλεξάντρ Ντούγκιν, η οποία σκοτώθηκε από έκρηξη στο αυτοκίνητό της.

Η Ντάρια Ντούγκινα σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν εξερράγη το όχημά της, το οποίο οδηγούσε σε δρόμο κοντά στη Μόσχα. Ήταν η κόρη του Αλεξάντρ Ντούγκιν, ενός υπερεθνικιστή ιδεολόγου και συγγραφέα και υποστήριζε σφόδρα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) υποστήριξαν χθες ότι η επίθεση προετοιμάσθηκε και πραγματοποιήθηκε από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το Κίεβο αρνήθηκε κάθε ανάμιξη.

Εκατοντάδες άνθρωποι απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στη Ντάρια Ντούγκινα σήμερα. Ο πατέρας της, είπε στους παρισταμένους πως η κόρη του πέθανε για τη Ρωσία. «Αν ο τραγικός θάνατός της άγγιξε κάποιον, εκείνη θα του ζητούσε να υπερασπιστεί την ιερή (ρωσική) ορθοδοξία, το λαό και τη μητέρα πατρίδα», δήλωσε ο Ντούγκιν. «Πέθανε για τη Ρωσία, στη μητέρα πατρίδα και στην πρώτη γραμμή, η οποία δεν βρίσκεται στην Ουκρανία, αλλά εδώ», πρόσθεσε.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε «ένα κατάπτυστο, ωμό έγκλημα», το οποιο «έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού και ταλαντούχου ανθρώπου με αληθινή ρωσική καρδιά».

Ο ρώσος πρόεδρος την τίμησε επίσης μετά θάνατον με το σημαντικό παράσημο του Τάγματος του Θάρρους. «Ένα κατάπτυστο, σκληρό έγκλημα έκοψε το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού, ταλαντούχου ανθρώπου, με αληθινή ρωσική καρδιά, ευγενική, αγαπητή, συμπονετική και ανοιχτή. Δημοσιογράφος, επιστήμονας, φιλόσοφος, πολεμική ανταποκρίτρια, υπηρέτησε με εντιμότητα τον λαό και την πατρίδα, αποδεικνύοντας με τις πράξεις της τι σημαίνει να είσαι πατριώτης της Ρωσίας» , αναφέρεται στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα του Πούτιν για το θάνατο της Ντούγκινα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.