Ντομπρόβσκις: Η Επιτροπή αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω της προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και προς τα κάτω για την ανάπτυξη στην ΕΕ

©EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε στο Eurogroup πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και προς τα κάτω για την ανάπτυξη στην ΕΕ φέτος και του χρόνου.

Στις 13 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη. «Η οικονομική ανάπτυξη αποδεικνύεται αρκετά ανθεκτική φέτος. Ωστόσο αναμένεται προς τα κάτω αναθεώρηση της ανάπτυξης φέτος και ακόμα περισσότερο το 2023, γιατί υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες και κίνδυνοι» είπε ο Β. Ντομπρόβσκις, ενώ τόνισε πως ο αυξανόμενος πληθωρισμός «συνεχίζει να μας εκπλήσσει», ως εκ τούτου η Επιτροπή θα τον αναθεωρήσει προς τα πάνω.

Στο επίκεντρο του Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες είναι η οικονομική κατάσταση και ο δημοσιονομικός προσανατολισμός για το 2023.  «Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ στήριξης της οικονομίας, ειδικά για τους πιο ευάλωτους όσον αφορά τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, αλλά και γενικά να κατευθυνθούμε προς μια πιο συνετή δημοσιονομική στάση, λαμβάνοντας υπόψη τις επιδράσεις του πληθωρισμού και των νομισματικών στενοτήτων στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους», δήλωσε ο Β. Ντομπρόβσκις. 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.