Νεπάλ: Βρέθηκαν πτώματα επιβαινόντων στο αεροσκάφος

©rauschenberger – Pixabay

Δεκατέσσερα πτώματα βρέθηκαν στο κουφάρι επιβατικού αεροσκάφους που συνετρίβη στην πλαγιά βουνού στο Νεπάλ.

«Έχουν ανασυρθεί 14 πτώματα μέχρι στιγμής, οι έρευνες συνεχίζονται» για να εντοπιστούν οι υπόλοιποι 8 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, «ο καιρός είναι άσχημος, μολαταύτα μπορέσαμε να στείλουμε ομάδα στον τόπο της συντριβής», όμως έκτοτε «δεν έχει καταστεί δυνατή καμία άλλη πτήση» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντίο Τσάντρα Λαλ Καρν.

Ομάδες έρευνας εντόπισαν συντρίμμια του επιβατικού σκάφος που αγνοείτο από χθες Κυριακή στο Νεπάλ με 22 επιβαίνοντες.

Την ανακοίνωση έκανε αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων. «Ομάδα έρευνας και διάσωσης (…) εντόπισε τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους», και «μοιράστηκε φωτογραφία», ενώ «άλλες ομάδες πάνε εκεί για να μάθουμε περισσότερα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού Ναραγιάν Σιλουάλ μέσω Twitter.

Οι επιχειρήσεις έρευνας ξανάρχισαν σήμερα το πρωί. Το Twin Otter είχε απογειωθεί από την Ποχάρα προτού χαθεί κάθε ραδιοεπικοινωνία. Π Ντεβ Ρατζ Σουμπέντι, εκπρόσωπος του αεροδρομίου στην Ποχάρα, είχε πει πως ελικόπτερα επικέντρωναν τις έρευνές τους σήμερα σε τοποθεσία όπου θεωρούσαν πιθανό να συνετρίβη.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας ξανάρχισαν (…). Δεν έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση των μετεωρολογικών συνθηκών. Ελικόπτερα πέταξαν στην περιοχή αλλά δεν ακόμη μπορέσει να προσγειωθούν», είπε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.