Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: «Ελληνικοί πύραυλοι S-300 λόκαραν τουρκικά F-16»

©EUROKINISSI/Γ.Τ. ΓΕΕΘΑ

Η Τουρκία συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα, με δημοσίευμα της Hurriyet, το οποίο προκύπτει από διαρροές του υπουργείου Άμυνας, να κάνει λόγο για εχθρικές ενέργειες ελληνικών μαχητικών.

Στις 23 Αυγούστου τα τουρκικά ΜΜΕ, αρχικά, μετέδωσαν πως εκτυλίχθηκε επεισόδιο δυτικά της Ρόδου στα 10.000 πόδια, όταν S-300 «λόκαραν» τουρκικά F-16, χαρακτηρίζοντάς το «εχθρική ενέργεια» στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής του ΝΑΤΟ.

Αν και η συγκεκριμένη θέση έλαβε άμεσα απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, η Hurriyet επικαλούμενη πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως «παρά την εχθρική ενέργεια τα αεροπλάνα ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη αποστολή τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 κλείδωσε με το ραντάρ του το F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης στα 10 χιλιάδες πόδια δυτικά της Ρόδου. Η παρενόχληση αυτή δείχνει πως η Ελλάδα λειτουργεί κανονικά τους S-300».

Σύμφωνα με την Dailysabah «η Ελλάδα συνεχίζει να στοχεύει επίμονα τις αποστολές του ΝΑΤΟ για να αυξήσει τις εντάσεις και το τελευταίο επεισόδιο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είχε σχεδιάσει την κίνηση».

Στη γειτονική χώρα κάνουν λόγο πως η συμπεριφορά της Ελλάδας δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του ΝΑΤΟ, ενώ θέτει και σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.