Νέες κυρώσεις στη Ρωσία από τη G7

©G7 – Facebook

Η G7 δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει σταδιακά ρωσικού πετρελαίου, με τις ΗΠΑ να λαμβάνουν μέτρα για να να αποτρέψουν τον εφοδιασμό της Ρωσίας.


Η απόφαση αυτή «θα επιφέρει σκληρό πλήγμα στην κυριότερη οικονομική αρτηρία του Πούτιν και θα του στερήσει τα έσοδα που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο» κατά της Ουκρανίας, τονίζει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.


Οι ηγέτες της G7 τόνισαν ότι θα εντείνουν την σκληρή στάση προς τη ρωσική οικονομία και θα λάβουν μέτρα κατά της ελίτ που στηρίζει τον Πούτιν. Οι χώρες της G7«δεσμεύονται να λάβουν νέα μέτρα για να βοηθήσουν την Ουκρανία να διασφαλίσει ένα ελεύθερο και δημοκρατικό μέλλον» καθώς και «να αμυνθεί και να απωθήσει μελλοντικές επιθετικές ενέργειες.

Νέες κυρώσεις ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε μια νέα σειρά μέτρων σε βάρος της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια Pervy Kanal, Rossiya-1 και NTV. «Καμία αμερικανική εταιρεία δεν πρέπει να συμμετέχει στη χρηματοδότηση της ρωσικής προπαγάνδας» ανέφερε ένα στέλεχος του Λευκού Οίκου.

Παράλληλα, απαγορεύεται επίσης στις αμερικανικές εταιρείες να παρέχουν υπηρεσίες, όπως μάρκετινγκ ή κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιείται ώστε να λειτουργούν πολυεθνικές εταιρείες. Οι ΗΠΑ απαγορεύουν επίσης την εξαγωγή μιας σειράς αμερικανικών προϊόντων.


Κυρώσεις επιβλήθηκαν σε 27 στελέχη της Gazprombank. «Δεν παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία» της τράπεζας, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. Στη λίστα προστίθενται οκτώ στελέχη της Sberbank, η Moscow Industrial Bank και δέκα θυγατρικές της, η Promtekhnologiya, επτά ναυτιλιακές και μία εταιρεία ρυμουλκών. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότιθα ανασταλούν οι άδειες εξαγωγής πυρηνικού υλικού στη Ρωσία. Τέλος, αναμένεται να επιβληθούν ταξιδιωτικές κυρώσεις σε 2.600 Ρώσους και Λευκορώσους.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.