Νέα κούρσα για την Ντάουνινγκ Στριτ υπό την σκιά μιας επιστροφής του Μπόρις Τζόνσον

©Boris Johnson – Facebook

Μία νέα κούρσα για την ηγεσία των Τόρις και την Ντάουνινγκ Στριτ έχει ξεκινήσει μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας, υπό την σκιά της απόπειρας του Μπόρις Τζόνσον να επιστρέψει.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Μπόρις Τζόνσον επιστρέφει από τις διακοπές του στην Καραϊβική, περίπου τρεις μήνες αφού αναγκάσθηκε σε παραίτηση.

«Bojo: Επιστρέφω», είναι ο τίτλος της Sun. Η Daily Telegraph εμφανίζει τον Μπόρις Τζόνσον ως εν δυνάμει «σωτήρα» των Τόρις. Η Daily Mirror αναδεικνύει την απαίτηση του ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, για εκλογές.

Οι πιθανοί υποψήφιοι xρειάζεται να εξασφαλίσουν την υποστήριξη τουλάχιστον 100 βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος. Το όνομα του νικητή θα γίνει γνωστό το αργότερον την επόμενη Παρασκευή.

Οι υποστηρικτές του Μπόρις Τζόνσον προβάλλουν την «νομιμοποποίηση», ενώ οι αντίπαλοί του υπενθυμίζουν τα ψέματα και τα σκάνδαλα της τριετίας του στην πρωθυπουργία.

«Είχε την ευκαιρία του», δήλωσε στο BBC ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον, μέλος της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι. Όσο για τον Ρίσι Σουνάκ, το στρατόπεδο του Τζόνσον τον θεωρεί προδότη.

Η υπουργός αρμόδια για την Σύνδεση με το Κοινοβούλιο Πένι Μόρντοντ, επίσης υποψήφια, θεωρείται πιθανή για τη διαδοχή.

Ο επόμενος πρωθυπουργός θα αναλάβει την ηγεσία ενός κόμματος απέναντι σε μία αντιπολίτευση που καταγράφει επιδόσεις ρεκόρ στις δημοσκοπήσεις, με μία χώρα «βυθισμένη» σε οικονομικοκοινωνική κρίση.

Ο πληθωρισμός ξεπερνά το επίπεδο του 10% και οι απεργιακές κινητοποιήσεις πολλαπλασιάσθηκαν. Ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο πέμπτος από το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016 και ο τρίτος σε δύο μήνες.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.