Μόσχα: Απειλεί Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο ότι θα εκτοξεύσει τον «Satan 2»

©Bluesnap – Pixabay

Απειλές εναντίον Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Μαυροβουνίου, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος «Roscosmos», Nτμίτρι Ρογκόζιν.

Ο τελευταίος αναφέρθηκε στις τρεις χώρες που εμπόδισαν τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, να επισκεφθεί τη Σερβία.

Ο Ρογκόζιν υποστηρίζει πως ανά πάσα στιγμή, μπορεί να εκτοξεύσει τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο «Satan-2». Σε μήνυμά του στο Twitter, έγραψε: «Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον «Sarmat» (βαλλιστικό πύραυλο); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία». Το ίδιο ισχύει και για τη Σουηδία, τόνισε.

Ο Λαβρόφ θα καλέσει τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας στη Μόσχα, αφού «το αδιανόητο συνέβη», δήλωσε ο ίδιος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στο κλείσιμο του εναερίου χώρου των τριών βαλκανικών κρατών, πράγμα που δεν επέτρεψε την επίσκεψή του στο Βελιγράδι. Μάλιστα, χαρακτήρισε «σκανδαλώδες και πρωτοφανές» το μέτρο που έλαβαν η Βόρεια Μακεδονία, η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι θα προσκαλέσει τον σέρβο ομόλογό του στη Μόσχα. «Το βασικό ζήτημα είναι κανείς να μην μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις μας με την Σερβία», τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, εξέφρασε την λύπη του για την «παρεμπόδιση» της επίσκεψης Λαβρόφ, τον οποίο θεωρεί «μεγάλο και δοκιμασμένο φίλο της Σερβίας».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.