Μόσχα: Ανακοίνωσε την καταστροφή ουκρανικού οπλοστασίου

© Shutterstock

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της χώρας κατέστρεψαν ένα μεγάλο οπλοστάσιο της Ουκρανίας στην πόλη Κρύβιι Ρι.

Η πόλη βρίσκεται στην Κεντρική Ουκρανία, με τη Μόσχα να ανακοινώνει ακόμα ότι ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 στην περιοχή Ντνίπρο.

Ουκρανία: Οι μάχες πλησιάζουν στο Σεβεροντονέτσκ

Οι μάχες του ουκρανικού στρατού με τις ρωσικές δυνάμεις έχουν φθάσει στην περιφέρεια του Σεβεροντονέτσκ, όπου η κατάσταση είναι «πολύ δύσκολη», σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής.

«Τα ρωσικά στρατεύματα προωθήθηκαν ώστε να είναι αρκετά κοντά για να μπορούν να χτυπήσουν με ολμοβόλα» στο Σεβεροντονέτσκ, έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο Σέρχιι Γκαϊντάι, καιπρόσθεσε πως η πόλη «απλώς καταστρέφεται».

Παράλληλα, ο ίδιος κατηγόρησε τη Ρωσία πως βομβαρδίζει συνεχώς την περιοχή. «Η κατάσταση στην πόλη είναι πολύ δύσκολη. Ήδη χθες διεξάγονταν μάχες στην περιφέρεια» του Σεβεροντονέτσκ, είπε ο Γκαϊντάι. Μάλιστα εκτίμησε πως «η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική».

Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο στην περιοχή, όσο και σε άλλα «μέτωπα». Το Σεβεροντονέτσκ είναι μία από τις σημαντικές πόλεις σε αυτή την περιοχή και οι Ουκρανοί καταφέρνουν μέχρι τώρα να διατηρούν τον έλεγχο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.