Μόσχα: Αυτοκαταστροφική κίνηση το εμπάργκο στο πετρέλαιο

©Bluesnap – Pixabay

Αυτοκαταστροφική χαρακτηρίζει η Μόσχα την κίνηση για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής θα αποσταθεροποιήσει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας. Μάλιστα, το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει «αυτοκαταστροφικό» το βήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη Δευτέρα, οι ηγέτες των 27 συμφώνησαν για περικοπή στο 90% των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, εξαιτίας της εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία.

«Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περικόψει σταδιακά το ρωσικό πετρέλαιο και τα πετρελαϊκά προϊόντα, καθώς και να απαγορευθεί η ασφάλιση ρωσικών εμπορικών πλοίων, είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν περαιτέρω αυξήσεις τιμών, να αποσταθεροποιήσουν τις αγορές ενέργειας και να διαταράξουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες», ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι το εμπάργκο θα πλήξει την οικονομία της Ρωσίας, ασκώντας πιέσεις για τερματισμό του πολέμου. «Οι Βρυξέλλες και οι πολιτικοί τους χορηγοί στην Ουάσινγκτον φέρουν την πλήρη ευθύνη για τον κίνδυνο επιδείνωσης των παγκόσμιων επισιτιστικών και ενεργειακών ζητημάτων που προκλήθηκαν από τις παράνομες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.