Μισέλ: Κάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία να αποδεχτεί την πρόταση για συμφωνία με τη Βουλγαρία

©POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ κάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία να αποδεχτεί την πρόταση της ΕΕ σχετικά με τη διευθέτηση των διαφορών μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας.

«Έχετε μια ιστορική ευκαιρία να πείτε “ναι” στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, “ναι” στην ΕΕ, “ναι” στα παιδιά μας… Η απόφαση γι΄αυτό είναι δική σας, είναι κυριαρχικό δικαίωμα σας» ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.

Ο ίδιος υπενθύμισε τη συμβιβαστική πρόταση για την υπέρβαση των διαφορών μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας. Η πρόταση αυτή έχει γίνει αποδεκτή από την επίσημη Σόφια, ενώ η κυβέρνηση του Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι στα Σκόπια ανέφερε ότι θα γνωστοποιήσει τη θέσή της τις επόμενες ημέρες.

«Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος ότι η πρόταση αποτελεί μια ισορροπημένη λύση, η οποία καθησυχάζει τις ανησυχίες σας. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και τελικά να προχωρήσουμε προς την οικοδόμηση του κοινού μας μέλλοντος στην ΕΕ.

Εάν πείτε “ναι”, η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη (σ.σ. μεταξύ ΕΕ και Βόρειας Μακεδονίας) θα διοργανωθεί τις επόμενες ημέρες» είπε ακόμη ο Σαρλ Μισέλ,

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.