Μeta: Λιγότερες προσλήψεις μηχανικών κατά 30%

©Mark Zuckerberg – Facebook

Η Meta Platforms Inc προσλαμβάνει κατά 30% λιγότερους μηχανικούς, όπως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, προειδοποιώντας για μία βαθιά πτώση στην οικονομία.

Η Meta μείωσε το στόχο της για την πρόσληψη μηχανικών κατά 6.000-7.000, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ζάκερμπεργκ. Η Meta θα αφήσει κενές συγκεκριμένες θέσεις στελεχών «κρατώντας χαμηλούς τόνους» σχετικά με τις αποφάσεις της διοίκησης για την απομάκρυνση στελεχών που δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τους στόχους.

Η Meta θα «πρέπει να αξιολογήσει πιο δραστικά τις προτεραιότητές της και να λειτουργεί με πιο μικρές, πιο αποτελεσματικές και λιγότερο απαιτητικές ομάδες στελεχών» έγραψε ο υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών Κρις Κοξ.

«Θέλω να επισημάνω ότι διανύουμε δύσκολους καιρούς εδώ και ότι οι αντίθετοι άνεμοι είναι ισχυροί. Είναι αναγκαίο να επιχειρούμε άψογα σε ένα περιβάλλον χαμηλότερης οικονομικής ανάπτυξης, όπου οι ομάδες δεν θα πρέπει να περιμένουν μεγάλες εισροές νέων μηχανικών, αλλά προϋπολογισμών». σημείωσε ο ίδιος σε εσωτερικό σημείωμα.

Το εσωτερικό αυτό σημείωμα «είχε ως στόχο να διαμορφώσει ένα περιβάλλον αναφορικά με όσα η εταιρία έχει ανακοινώσει δημόσια για τα κέρδη της, σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά και τις ευκαιρίες που έχουμε, αναφορικά με τα μεγαλύτερα πεδία δράσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης» ανέφερε εκπρόσωπος της Meta.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.