Η Δύση πλησιάζει περισσότερο σε άλλον ένα Παγκόσμιο πόλεμο, λέει ο Μεντβέντεφ

©EPA/YURI KOCHETKOV

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα ότι το πυραυλικό πλήγμα σε πολωνικό έδαφος δείχνει πως η Δύση πλησιάζει περισσότερο σε άλλον ένα Παγκόσμιο πόλεμο.

«Το περιστατικό με το καταγγελλόμενο από την Ουκρανία ”πυραυλικό πλήγμα” σε πολωνικό αγρόκτημα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: διεξάγοντας υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει εγγύτερα σε παγκόσμιο πόλεμο», αναφέρει μέσω tweet του ο Μεντβέντεφ.

Νωρίτερα ο Πολωνός πρόεδρος, δήλωσε πως η χώρα του δεν έχει «αδιάσειστα στοιχεία» που να δείχνουν ποιος εξαπέλυσε τον πύραυλο, ο οποίος έπληξε αγροτική εγκατάσταση σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, έχοντας ως θύματα δύο ανθρώπους.

Ο επικεφαλής της μόνιμης αποστολής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι, εκτίμησε ότι το περιστατικό στην Πολωνία ήταν μια απόπειρα να προκληθεί άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

«Υπάρχει μια απόπειρα να προκληθεί άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, η οποία θα έχει επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο» έγραψε ο Πολιάνσκι στο Telegram.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.