Μεντβέντεφ για επίσκεψη ευρωπαίων ηγετών στο Κίεβο: «Φίλοι βατράχων, λουκάνικων και σπαγγέτι»

©Dmitry Medvedev – Twitter

Ειρωνικό ήταν το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, για την σημερινή επίσκεψη των αρχηγών κρατών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας στο Κίεβο.

«Η επίσκεψη των “Ευρωπαίων φίλων των βατράχων, των λουκάνικων (από συκώτι) και των σπαγγέτι” είναι άχρηστη… Θα υποσχεθούν την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε και παλιά όπλα και, εν συνεχεία, μεθυσμένοι από ουκρανικό ποτό, θα πάρουν το τρένο της επιστροφής, χωρίς να φέρουν την Ουκρανία πιο κοντά στην ειρήνη», αναφέρει ο Μεντβέντεφ σε σχετική ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται πως ο Εμανουέλ Μακρον, ο Όλαφ Σολτς και ο Μάριο Ντράγκι μετέβησαν σήμερα το πρωί στο Ιρπίν.

Τους ευρωπαίους ηγέτες συνοδεύει και ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις. Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως και εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν στο Ιρπίν και χαιρέτισε «τον ηρωισμό» των Ουκρανών.

«Είναι μια ηρωική πόλη, σημαδεμένη από τα στίγματα της βαρβαρότητας», δήλωσε ο Μακρόν. «Είδαμε όλοι αυτές τις εικόνες μιας πόλης κατεστραμμένης, που είναι ταυτόχρονα μια πόλη ηρωική αφού εδώ ήταν, μεταξύ άλλων, που οι Ουκρανοί σταμάτησαν το ρωσικό στρατό που κατέβαινε προς το Κίεβο. Συνεπώς αντιπροσωπεύει τον ηρωισμό του στρατού, αλλά επίσης του ουκρανικού πληθυσμού», πρόσθεσε για το Ιρπίν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.