Μελόνι: «Η κεντροδεξιά κέρδισε και θα κυβερνήσει»

©EPA

Η πρόεδρος του κόμματος, Αδέλφια της Ιταλίας, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, καθώς και σε άρθρα του ιταλικού Τύπου που αφορούν την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

«Βρίσκω αρκετά σουρεαλιστικό, ένας κάποιος Τύπος να επινοεί δηλώσεις μου και να δημοσιεύει εντελώς ανύπαρκτα ρεπορτάζ. Ας το πάρουν απόφαση: η κεντροδεξιά, ενωμένη, κέρδισε και είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Φτάνει με την παραποίηση της πραγματικότητας», έγραψε η Ιταλίδα πολιτικός.

Παράλληλα, ανήρτησε τίτλο της εφημερίδας La Stampa στον οποίο αναφέρεται: «Η Μελόνι δεν θέλει τον Σαλβίνι : “δεν τον θέλω, είναι φιλορώσος”» και της εφημερίδας La Repubblica, ο οποίος έχει ως εξής: «Βέτο της Μελόνι για τον Σαλβίνι. “O Ματέο δεν θα αναλάβει κρίσιμο υπουργείο”».

Σε ό,τι αφορά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο ιταλικός Τύπος γράφει ότι ο συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταϊάνι, και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, μπορεί να οριστούν αντιπρόεδροι της νέας κυβέρνησης και ότι δεν αποκλείεται ο Σαλβίνι να εξασφαλίσει και υπουργείο.

Ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι μεταδίδει ότι οι διαδικασίες για την σύνθεση της κυβέρνησης μπορεί να επισπευσθούν. Στις 17 Οκτωβρίου η Μελόνι ενδέχεται να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κι έπειτα από δυο ημέρες η νέα κυβερνητική ομάδα να μπορέσει να ορκισθεί.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.