Μελόνι: «Η ιταλική δεξιά έχει παραδώσει τον φασισμό στην Ιστορία»

©EPA/FABIO CIMAGLIA

«Η ιταλική δεξιά, εδώ και δεκαετίες, έχει παραδώσει τον φασισμό στην Ιστορία, καταδικάζοντας χωρίς περιστροφές την στέρηση της δημοκρατίας και τους κατάπτυστους νόμους κατά των εβραίων», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι, πρόεδρος του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την κριτική που της ασκείται, πρόσθεσε ότι η πιθανή νίκη των Αδελφών της Ιταλίας στις εκλογές δεν θα προκαλέσει αυταρχική στροφή και έξοδο από το ευρώ.

Η Μελόνι σημείωσε ότι το κόμμα της καταδικάζει το ναζισμό και τον κομμουνισμό, «την μόνη ιδεολογία του περασμένου αιώνα η οποία παραμένει στην εξουσία σε ορισμένες χώρες και επιβιώνει παρά τις τραγικές αποτυχίες της», όπως ισχυρίστηκε.

Πολλοί σχολιαστές, όμως, υπογραμμίζουν ότι τα Αδέλφια της Ιταλίας συνεχίζουν να διατηρούν στο σύμβολό τους τη φλόγα που συμβολίζει τη φωτιά στον τάφο του Μουσολίνι και ότι η ίδια η Μελόνι διατηρεί στενές σχέσεις με Βίκτορ Ορμπάν, αλλά και Vox, το οποίο δεν έχει καταδικάσει τη δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο.

Η Μελόνι είχε κληθεί να καταδικάσει τη φασιστική δικτατορία, αλλά είχε περιοριστεί να δηλώσει ότι «πρόκειται για μια ιστορική περίοδο, η οποία ανήκει οριστικά στο παρελθόν».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.