Mεγαλοπρεπές «ύστατο χαίρε» στη βασίλισσα Ελισάβετ – Πάνω από 4,1 δισ. παρακολούθησαν την κηδεία

©EPA/TIM IRELAND

Περισσότεροι από 4,1 δισ. τηλεθεατές εκτιμάται ότι παρακολούθησαν το «ύστατο χαίρε» στη βασίλισσα Ελισάβετ, σε μια μεγαλοπρεπή τελετή.

Πρόκειται έτσι για το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός, ενώ σε 2 εκατομμύρια υπολογίζονται οι Βρετανοί που βρέθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου. Η πολιτική λειτουργία έγινε παρουσία 2.000 καλεσμένων.

Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη για να ακολουθήσει ο ενταφιασμός σε ιδιωτική τελετή. Αφαιρέθηκαν από το φέρετρο τα σύμβολα της εξουσίας: το στέμμα, η σφαίρα και το σκήπτρο. Τα σύμβολα εξουσίας τοποθετήθηκαν στο βωμό.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ετάφη μαζί με τον σύζυγό της Φίλιππο, παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας. Η «Λίλιμπετ» ήταν η γυναίκα-σύμβολο. Έγραψε τη δική της ιστορία στο παγκόσμιο «γίγνεσθαι», καθώς αποτέλεσε μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και το 2015 έγινε η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία, ξεπερνώντας τη βασίλισσα Βικτωρία.

Η μακρόχρονη παρουσία της συμβόλιζε τη σταθερότητα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου συνεχών αλλαγών, αλλά και μια αίσθηση συνέχειας που είχαν ανάγκη οι πολίτες της χώρας. Ηταν μια από τις τελευταίες πολιτικές προσωπικότητες σε όλον τον κόσμο που απολάμβαναν καθολικής αποδοχής.

Δείτε όλο το τελετουργικό:

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.