Μασκ: «Κάντε περισσότερα μωρά»

©EPA/BRITTA PEDERSEN / POOL

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Ίλον Μασκ, κάλεσε τον κόσμο να κάνει «περισσότερα μωρά», κρίνοντας πως η δημογραφική μείωση είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

«Πιστέψτε με: η κρίση των μωρών είναι σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε ο 51χρονος σε δημοσιογράφους στο Σταβάνγκερ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ο Μασκ ανέφερε την μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λέγοντας, πάντως, ότι ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει να εξορύσσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

«Ρεαλιστικά πιστεύω ότι χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο βραχυπρόθεσμα διότι διαφορετικά ο πολιτισμός θα καταρρεύσει», είπε. Στην ερώτηση αν η Νορβηγία θα πρέπει να συνεχίσει τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και αέριο, ο Μασκ απάντησε: «Νομίζω ότι είναι αιτιολογημένη κάποια πρόσθετη εξερεύνηση αυτήν την στιγμή».

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε ποτέ ο κόσμος είναι η μετάβαση στην βιώσιμη ενέργεια και σε μια βιώσιμη οικονομία», συνέχισε, σημειώνοντας: «Αυτό θα χρειαστεί κάποιες δεκαετίες για να ολοκληρωθεί».

Αμέσως μετά μίλησε για τα ποσοστά γεννήσεων, «ένα από τα ίσως λιγότερο προφανή πράγματα που τον απασχολούν». «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν αρκετά μωρά για να διαιωνίσουν τον πολιτισμό», σημείωσε.

«Ναι, κάντε περισσότερα μωρά», προέτρεψε. «Τουλάχιστον κάντε αρκετά μωρά για την διατήρηση του πληθυσμού. Δεν θέλουμε να μειωθεί τόσο πολύ ο πληθυσμός που στο τέλος να καταλήξουμε να εξαφανιστούμε».

Ο Ίλον Μασκ έχει κάνει 10 παιδιά.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.