Μάριν: «Σημείο καμπής» οι ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία

© POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας δήλωσε σήμερα ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν ένα σημείο καμπής για τον κόσμο.

Η Σάνα Μάριν είχε συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο τελευταίος δημοσίευσε φωτογραφίες από τη συνάντησή τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα της Πέμπτης.

«Η στρατιωτική βοήθεια της Φινλανδίας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Τα όπλα, η πολιτική κυρώσεων και η ενότητα των εταίρων μας στο θέμα της αίτησης της Ουκρανίας στην ΕΕ είναι αυτά που μπορούν να εξασφαλίσουν δύναμη στην άμυνα της χώρας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

Η Μάριν επισκέφθηκε επίσης την Μπούτσα την Πέμπτη, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Φαίνεται, μάλιστα, να φορά ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Telegram.

«Εμείς, η Φινλανδία, υποστηρίζουμε όλες τις ενέργειες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για να εξετάσει αυτά τα εγκλήματα, να συλλέξει στοιχεία για μελλοντικές διαδικασίες και να καταδικάσει τη Ρωσία», είπε η Μάριν. «Αυτό που συνέβη, αυτό που έκανε η Ρωσία είναι ένα σημείο καμπής για ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια και για ολόκληρο τον κόσμο. Βλέπουμε ότι η παλιά ρύθμιση έχει καταστραφεί και δεν υπάρχει επιστροφή στην προηγούμενη σχέση», τόνισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.