Μακρόν σε Ζελένσκι: «Θα υπάρξουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας»

©POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Τη δέσμευσή του ότι θα «εργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους του για την επιβολή νέων κυρώσεων» κατά της Ρωσίας, διατύπωσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνομιλία του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «επανέλαβε την έντονη καταδίκη του για την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία» τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

«Επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακτήσει πλήρως την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα και να εργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την επιβολή νέων κυρώσεων» εναντίον της Ρωσίας, τονιζεται.

Η ΕΕ πρότεινε την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου και νέων περιορισμών στις εμπορικές συναλλαγές με τη Μόσχα.

Το Παρίσι καταδίκασε την κράτηση του γενικού διευθυντή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια. Ο Μακρόν και ο Ζελένσκι «υπογράμμισαν την άμεση ανάγκη να επιτραπεί πολύ σύντομα να αλλάξει το ουκρανικό προσωπικό που διασφαλίζει τη λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων» του πυρηνικού σταθμού.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.