Μακρόν: Η Ρωσία δεν θα κερδίσει τον πόλεμο

©EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει και δεν θα κερδίσει τον πόλεμο, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα παραμείνουν οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και η στήριξη προς την Ουκρανία, «για όσο χρειάζεται και με την απαιτούμενη ένταση».

Ο Μακρόν επανέλαβε την στήριξή του στην Ουκρανία, αρνήθηκε, πάντως, να χαρακτηρίσει «κράτος-χορηγό της τρομοκρατίας» τη Ρωσία. «Δεν χρειαζόμαστε ετικέτες για να επιβάλουμε κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος.

Όσον αφορά την επίθεση σε εμπορικό είπε πως «αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι ο ρωσικός στρατός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον αιφνιδιασμό για να επιτεθεί εναντίον αμάχων». Η Γαλλία και οι σύμμαχοί της θα συνεχίσουν να εργάζονται «για να καταδικαστούν όσοι πρέπει να καταδικαστούν από τη διεθνή και την ουκρανική δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι δεν διακρίνει το τέλος του πολέμου. «Είναι ανάγκη να ληφθούν υπ’ όψιν οι άμεσες και έμμεσες συνέπειες του πολέμου, πρώτα από όλα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν και οπωσδήποτε για να εμποδίσουμε τη διάσπαση του κόσμου. Η Ρωσία, στην προσπάθειά της να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια τάξη, εκμεταλλεύεται τις συνέπειες του πολέμου για να κάνει ορισμένα κράτη να αμφιβάλλουν», προειδοποίησε ο Μακρόν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.